Vârsta: 18+  ani   |  Abilități de viață dezvoltate:

  Gestionarea stresului        Conștientizarea sinelui       Gestionarea emoțiilor

Vârsta: 18+  ani   

Abilități de viață dezvoltate:

  Gestionarea stresului   

  Conștientizarea sinelui   

  Gestionarea emoțiilor

Participarea ta la acest program sprijină sesiunile de dans-terapie ale copiilor cu nevoi speciale în centrul ASPERA

Descriere program:

BodyART este un program holistic, bazat pe teoria celor cinci elemente din medicina tradițională chineză și pe principiul yin-yang, îmbinând exerciții inspirate din yoga, qigong, tai chi, kinetoterapie, dans, pilates cu tehnici speciale de respirație.

Într-un program BodyART veți găsi exerciții terapeutice, de echilibru și coordonare, de forță și conștientizare, combinate cu tehnici de stretching și relaxare. Din punct de vedere al corpului, vom lucra atât cu sistemul muscular (element yang), pe care îl vom întări, însă într-o manieră în care coloana și articulațiile sunt protejate, dar și cu sistemul osos și țesuturile conjunctive: articulații, tendoane, fascii (tesuturi yin).

 Acest tip de mișcare contribuie la menținerea flexibilității și elasticității fasciei, dar și la eliberarea blocajelor emoționale prin câteva aspecte specifice:

  • Variație la nivelul mișcărilor, și nu repetiție;
  • Alternanța formelor dinamice cu formele statice;
  • Mișcări controlate, conștiente, executate în ritmul respirației (când suntem într-o stare relaxată, calmă, mușchii și țesuturile conjunctive răspund mai bine);
  •  Întinderea tuturor liniilor mari miofasciale, care în mare parte din traseul lor corespund cu meridianele energetice din medicina tradițională chineză.

Dă click să te înscrii la următorul eveniment!

There are no upcoming evenimente.

Subscribe to TMoves newsletter!

Find out about upcoming events, when we write new blog posts and other news!

Thank you for subscribing!