TMoves aduce inovația în educația non-formală prin programe creativ-experiențiale de dezvoltare socio-emoțională.

Îmbinarea creativă și artistică a dansului, mișcării, dans-terapiei, jocului și meditației contribuie la dobândirea abilităților cognitive și la construirea piramidei dezvoltării, pe care se sprijină funcționarea sistemului nervos central.

Abordarea TMoves asupra dansului creativ se sprijină pe metoda Ways of Seeing, dezvoltată de dans-terapeutul Dr. Suzi Tortora din New York. În experiența noastră de peste 20 de ani în dans, am observat că provocările cele mai mari au fost mai mult de ordin emoțional și senzorial. De aceea, noi începem cu adresarea sistemelor senzori-motorii, emoționale, sociale și ulterior a celor academice.

Prin programele noastre, ne propunem să dezvoltăm cele 10 abilități de viață prevăzute de Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF și ONU în vederea cultivării și întreținerii sănătății mintale, emoționale, fizice și sociale: conștientizarea sinelui, empatia, gândirea critică, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor, creativitate, abilități de relaționare interpersonale, comunicare eficientă, gestionarea stresului și gestionarea emoțiilor.

Misiunea noastră este să oferim copiilor și adulților acele abilități de viață care să îi ajute să se adapteze la incertitudinile viitorului și să își cunoască potențialul maxim! Ne dorim să creăm contextul potrivit pentru libertatea de exprimare și de descoperire a emoțiilor prin dans, dar și îndrumarea academică pentru dezvoltarea competențelor psiho-sociale.

Valorile care stau la baza activităților TMoves sunt:

Iubire necondiționată pentru lume

Pasiune pentru tot ceea ce facem și (ne) oferim

Respectul pentru experiențele de viață ale copilului, adultului și familiei

Curajul de a te (re)descoperi prin mișcare

Transformă-te prin mișcare!

Te așteptăm și pe tine la evenimentele noastre!

Subscribe to TMoves newsletter!

Find out about upcoming events, when we write new blog posts and other news!

Thank you for subscribing!