Sedințe individuale de Dans Creativ în Familie

Vârsta: 3-12  ani copilul / 18 ani + îngrijitorul principal și fratele/sora dacă este cazul |  Durată ședință: 60 minute  |  Abilități de viață dezvoltate:

Creativitate        Abilități de relaționare interpersonale         Luarea deciziilor        Gestionarea emoțiilor      Dezvoltarea sinelui

Vârsta: 3-12  ani copilul / 18 ani + îngrijitorul principal și fratele/sora dacă este cazul 

Durată ședință: 60 minute 

 Abilități de viață dezvoltate:

Creativitate     

   Abilități de relaționare interpersonale     

   Luarea deciziilor     

   Gestionarea emoțiilor   

   Dezvoltarea sinelui

La 3 ședințe individuale pentru familia ta, oferim 1 oră gratuită de dezvoltare prin dans creativ pentru un copil cu nevoi speciale din centrul ASPERA

De ce să aleg un astfel de program personalizat?

Familia are un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a personalității și a comportamentului celor mici, a imaginii lor de sine dar și despre lume în general. Adulții au fost și ei cândva copii, iar modul în care s-au simțit în anumite situații în familie și cum au perceput lumea la acea vârsta fragedă este păstrat în memoria lor afectivă și corporală. Copiii însă n-au fost niciodată adulți, dar ne aleg drept repere și ne privesc ca pe niște eroi.

De aceea, este important și necesar ca legătura adult-copil să fie explorată în profunzime și facilitată prin momente unice de conexiune prin dans creativ, jocuri adaptate nevoilor de dezvoltare și mișcare conștientă, ce fac această lume mult mai abordabilă și prietenoasă.

Când să vin cu copilul/copiii meu/mei?

Acest program invită adultul într-un univers comun cu al copiilor prin activități pe placul și limbajul lor, pentru ca ei să se destindă și distreze. El este foarte util și în cazul situațiilor socio-emoționale mai delicate, precum tranziția printr-o perioadă de divorț, apariția unui nou membru în familie sau orice cauză ce declanșează crize de furie, proteste, frustrare, nevoie sporită de atenție, tendințe de izolare, apatie, nevoie de curaj, susținere și afecțiune, anxietate ridicată, sau pentru copii kinestezici sau cu ADHD.

Cum se desfășoară?

Pentru a adapta programul la nevoile familiei, se va începe prin completarea unui chestionar și realizarea unei prime ședințe de cunoaștere. În baza observațiilor inițiale vor avea loc discuții mai amănunțite care să atingă teme/obiective ce vor fi explorate ulterior pe o perioadă recomandată de 12 ședințe în 3 luni.
În contextul actual, ședințele sunt gândite doar pentru membrii aceleiași familii (copil, îngrijitor(ii) principal(i) și frate/soră dacă este cazul), pentru a se putea bucura de un cadru intim și sigur. Atunci când se lucrează cu 3 persoane, terapeutul poate fi însoțit și de un alt specialist.

Cu cine vom desfășura aceste sesiuni?

Explorând un spațiu diferit decât cel de acasă, dar totodată primitor, limbajul corpului păstrează mesaje ascunse pe care putem să le interpretăm împreună cu facilitatori cu experiență și cărora să le putem găsim soluții potrivite. Pentru a afla mai multe despre Sorina, fondatoarea TMoves și Mihaela, psihoterapeutul nostru dă click aici.

Ce metode/instrumente folosiți?

Metodele folosite sunt variate și inovative, programul TMoves fiind primul și singurul din România care aplică metoda Ways of Seeing din New York, mai specific dans-terapia, dar și tehnici de meditație, mindfulness, oglindire, desen și storytelling. Impactul se va vedea atât în relația din familie, cât și în mediile social-educaționale.

Lasă-te ghidat de jocurile noastre distractive de mișcare și creativitate pentru toate vârstele și hai să observăm împreună ce nevoi au copiii din familia ta, ce vor să transmită mai ales prin limabjul nonverbal și cum se raportează în relația părinte-copil. Temerea de a nu oferi copilului tot ce are nevoie ne însoțește în permanență, așa că o atmosferă lipsită de judecăți și preconcepții ne vor ajuta să mai trecem peste mecanismele de apărare și vor permite terapeutului să aducă mai multă armonie și unitate în familie.

 Împreună ne transformăm prin mișcare!

Dă click să te înscrii la o ședințe individuală pentru familia ta!

Sedințe individuale de Dans Creativ în Familie

Subscribe to TMoves newsletter!

Find out about upcoming events, when we write new blog posts and other news!

Thank you for subscribing!