Reading Time: 3 minutes

Relația mea cu dansul a început încă din copilărie, în jurul vârstei de 5 ani am descoperit că-mi face plăcere să dansez, iar din acel moment am continuat să mă dezvolt în această direcție. Sunt o persoană creativă, ambițioasă, iar dansul m-a ajutat să-mi dau seama că sunt capabilă să ofer multă iubire, atât mie cât și celor din jurul meu. Rămâi alături de mine pentru a descoperi cum mi-am descoperit pasiunea și impactul pe care l-a avut dansul asupra vieții mele.

Nu am știut din primul moment că dansul este pasiunea mea

Prima dată când am descoperit că îmi face plăcere să dansez nu am știut că voi ajunge să performez în acest domeniu. Când eram mică dansam din plăcere, fără să știu că aceasta este pasiunea mea. Mă uitam cu multă admirație la balerinii români și mai târziu mi-am dat seama că îmi doresc să parcurg și eu un drum similar.

Mi-am dorit să pot ajunge la performanța de a crea propriul meu limbaj de comunicare prin intermediul dansului. Cu toate că nu mi-am descoperit pasiunea din primul moment de când am început să dansez, am continuat să fac ceea ce îmi aducea plăcere, iar ulterior alegerile cu privire la acest domeniu au devenit din ce în ce mai clare. Atunci când o acțiune pe care o realizezi îți aduce liniște sufletească și te încarcă cu energie pozitivă, Universul facilitează luarea deciziilor și te ghidează în alegerile pe care urmează să le faci.

TMoves și momentul zero al carierei mele

Cel mai important moment din cariera mea a fost atunci când mi-am schimbat percepția despre dans. Am știut că vreau să ofer programe care să vină în ajutorul persoanelor care își doresc să se descopere, să învingă starea de anxietate sau de depresie și vor să exploreze legătura dintre corp-minte-emoții-suflet-spirit. Pentru a putea construi cursuri pe care oricine le poate urma și poate învăța cum să parcurgă o călătorie în interiorul sinelui, m-am concentrat în primul rând pe propria mea dezvoltare. Am lucrat cu mine pentru a-mi schimba percepția, a-mi analiza stările și a descoperi modalitatea cea mai benefică mie pentru a-mi exterioriza sentimentele.

Dansul este o formă artistică de exprimare și cu ajutorul lui putem interpreta o situație pe care ne-am dori să o trăim, dar în același timp putem și să exprimăm poveștile pe care le-am trăit, dar pe care nu știm cum să le împărtășim cu ceilalți în cuvinte. Călătoria mea a însemnat părăsirea zonei de confort în 2019, când am decis să fac trecerea de la un loc de muncă stabil la înființarea TMoves. Mă aflam într-un plin proces de transformare când am realizat ce putere de vindecare are dansul și cum poate să schimbe viețile oamenilor. Fluiditatea mișcărilor, respirația, dansul liber/creativ și mișcarea autentică te provoacă la o sesiune de introspecție și te ajută să depășești blocajele emoționale.

Dans terapia pentru copii și adulți

Lucrând cu copiii îmi dau seama cât de norocoasă sunt că pot să pătrund în universul afectiv emoțional al unui copil. TMoves își dorește să dezvolte cele 10 abilități de viață ale copiilor și ajută la promovarea sănătății mintale în rândul celor mici. Ne ghidăm după setarea unor obiective educaționale și metode de intervenție, iar dansul creativ și dans terapia sunt doar două dintre instrumentele folosite. La TMoves suntem atenți la dezvoltarea motorie a copilului, iar în funcție de calitatea mișcărilor ale unui copil descoperim legăturile cu psihicul și emoționalul, cât și modalitatea de a răspunde prin comportament la anumite situații/momente și a influența relațiile sociale. Copiii simt o paletă vastă de emoții și trăiri, dar uneori nu au abilitatea verbală necesară pentru a le putea exterioriza. Ne dorim să îi ajutăm să descopere o cale de comunicare cu cei din jurul lor, fără a fi constrânși de folosirea exclusivă a limbajului verbal.

Adulții, în schimb, și-au dezvoltat diferite mecanisme de apărare și supraviețuire, pentru a putea trăi mai ușor cu alegerile pe care le-au luat. Îmi place să le ofer oamenilor un instrument de autocunoaștere și să-i ghidez spre părți din interiorul lor de care ei nu erau conștienți că există. Terapeutul este liantul care facilitează descoperirea încrederii în sine la adulți. Îi îndemnăm să-și asculte intuiția și să caute răspunsuri în interiorul lor. Trecem împreună cu ei peste mecanismele de apărare și supraviețuire pentru a putea ajunge la esență.

Planuri de viitor

Moto-ul TMoves este Transformă-te prin mișcare și sunt convinsă că TMoves va fi într-o continuă transformare. Eu cred că fiecare business poartă amprenta și energia membrului fondator, iar dezvoltarea continuă este esența după care mă ghidez. Sunt atentă la mesajele pe care Universul încearcă să le transmită ca să pot oferi ce este mai bine atât pentru mine, cât și pentru cei din jurul meu sau cu care lucrez.

Pe lângă experiențele de autocunoaștere și dezvoltare mi-ar plăcea să ajut la formarea unor noi politici publice în domeniul dansului și în domeniul artistic. Continuitatea serviciilor TMoves este pe lista mea de priorități și îmi doresc să construiesc în continuare programe de dezvoltare personală și de promovare a sănătății mintale, emoționale și sufletești prin intermediul dans-terapiei, al dansului creativ și al meditației.

Poți citi în continuare articolele de mai jos

Subscribe to TMoves newsletter!

Find out about upcoming events, when we write new blog posts and other news!

Thank you for subscribing!